preloader
Zwaansvliet 5 Amsterdam

Esthetische Tandheelkunde

Een mooi gebit draagt bij aan een zelfverzekerde stralende lach. Mooi is echter een subjectief begrip. U bepaalt zelf wat mooi is of niet en waar u zich fijn bij voelt. Samen met onze specialisten helpen wij u bij het realiseren van uw gewenste maar ook haalbare glimlach

Esthetische Tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde of cosmetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Hierbij worden verbeteringen gemaakt aan de vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen.

U kunt hierbij denken aan facings, bleken, onzichtbare beugels en meer.

Wij gebruiken tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

Wat kunnen wij voor u doen?

Tijdens ons intakegesprek adviseren wij u graag over uw mogelijkheden. Het behandelplan dat wij voor u opstellen is afhankelijk van uw gebitssituatie, uw wensen en uw budget. Er zijn simpelweg 3 niveaus van behandeling te benoemen hoewel er ook combinaties worden gemaakt:

Tijdelijke esthetische verbeteringen: behandeling waaronder het reinigen van de tanden, kleine tandheelkundige aanpassingen of door te bleken de tanden een aantal tinten lichter maken.

Gedeeltelijke esthetische tandheelkunde: behandeling waaronder het gebruik van kronen en bruggen, het plaatsen van implantaten met kronen of door toepassing van een natuurgetrouwe kleur gebitsprothese.

Volledige esthetische tandheelkunde: totale hoogwaardige gebitsoplossingen waaronder plaatsing van kronen of facings aan de frontzijde (zichtzijde) van uw gebit.

Doel is om naast het esthetische ook de functionele kant van het gebit te optimaliseren en te zorgen dat het eigen gebit zo lang mogelijk wordt behouden. Wij luisteren naar uw wensen en geven u het best passende gebitsadvies, u bent uiteindelijk diegene die bepaalt of de behandeling wordt ingezet.

Tanden bleken
Tanden verkleuren na verloop van tijd. Door ouderdom, maar ook door roken, eten en drinken. Met tanden bleken krijgen uw verkleurde tanden hun oorspronkelijke witheid terug.
Facings
Facings zijn witte schildjes bovenop uw tanden. Ze maken uw tanden wit en recht. Facings zijn een oplossing, waar u jarenlang plezier van heeft mits u ze goed onderhoudt.
Kronen en bruggen
Kronen en bruggen kunt u zien als een combinatie van functionele en esthetische tandheelkunde. Aan de ene kant lost een kroon of brug een tandheelkundig probleem op, zoals een gebarsten kies, afgebroken tand of ontbrekende tand. Aan de andere kant maakt een tandkleurige kroon of brug uw gebit een stuk fraaier.
Esthetisch

Esthetische Tandheelkunde bij Sensadent

Onze expertise en ervaring leert ons dat geen enkel gebit dezelfde behandelwijze heeft. Alvorens wij een behandelplan met u opstellen nemen wij onze tijd om u van zo'n uitgebreid advies te voorzien.
01. Overweegt u een bleekbehandeling?
Tanden bleken kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd. Laat uw tandarts u informeren en bespreek uw wensen.
02. Is een facing geschikt voor ieder gebit
Een facing heeft geen extra onderhoud nodig. Wel blijft de dagelijkse verzorging van poetsen met een zachte tandenborstel en het regelmatig flossen natuurlijk van belang. Nee, een belangrijke reden om van een facings af te zien is wanneer u op uw nagels bijt of ’s nachts tandenknarst. Wel kan bij lichte vormen van tandenknarsen schade worden voorkomen door ‘hoektandgeleiding’ aan te brengen. Dit zijn porseleinen schildjes die achter op de bovenhoektanden worden aangebracht, zodat deze bij een kauwbeweging alle krachten opvangen. Ook het maken van een ‘splint’ of 'knarsplaat' voorkomt schade aan uw tanden door knarsen. Een splint is een plaat van kunsthars die u ’s nachts ter bescherming van uw gebit draagt. Ook bij mensen die last hebben van parodontitis maken wij geen facings.
03. Hoe kan ik mijn facing, kroon of implantaat onderhouden?
De dagelijkse mondhygiëne is bij facings, kronen en bruggen extra belangrijk. Vooral het tandvlees rondom de facing, kroon of brug moet u goed reinigen. Een kwetsbare plek is de rand van de facing, kroon of brug. Daarop kan gemakkelijk tandplak achterblijven. Plak veroorzaakt gaatjes langs de rand van uw facing, kroon of brug en ontsteking van het tandvlees. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers en/of speciale flossdraad. Uw tandarts of mondhygiënist kan u hierbij adviseren.
04. Hoe lang gaat een kroon of brug mee?
De materialen zijn zo duurzaam dat een kroon of brug minstens tien jaar mee kan gaan. Een goede mondhygiëne en mondgewoonten hebben veel invloed op de levensduur. Door een ongelukje kan het natuurlijk voorkomen dat een kroon of een brug al voortijdig wordt beschadigd.
05. Krijg ik last van napijn bij de behandeling van een facing, kroon of brug?
Na plaatsing kan een tand of kies die van een facing, kroon of een brug is voorzien soms gevoelig zijn. Dit is normaliter tijdelijk. Raadpleeg uw tandarts als de gevoeligheid aanhoudt of heviger wordt.